fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

Slm Sayın yönetici, 8840 metre kare kiraz bahçem var.% 3-5 meyilli arazi kısmen patetes büyüklüğünde taş çıkıyor.Toprak çeşidi olarak redzina diyebiliriz.Altta yumuşak kireç taşı üstte yer yer kırmızı yer yer koyu renkli toprak. Toprak işlemek ve iliçlama yapmak için kaan 24-s KBM 1G 90 benzinli ve ilaçlama dahil çapa makinası almayı düşünüyorum.Görüş bildirirseniz sevinirim.

Comment

Ssakarya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Yurdumuzda Şanzuman grubunun tüm parçalarını yerli olarak üreten firmaların önde gelenleri Yağmur ve Taraldır ve bu iki firmayı da sektörün en eski 2 üretici firması olarak biliyorum.Geçmişte faliyet gösteren bir de İltor firması vardı ama bu firma kapandı galiba.Bunun dışında yerli olarak üretim yapan firmaların yerlilik oranları ile ilgili çok fazla bilgiye sahip olmadığım için yorum yapamayacağım.

Türkiye'de motor üreten Antor ve Pancar motor firmaları var.Dünya'daki belli başlı motor firmaları da benzinli olarak Honda ve Kohleri, dizel olarak da Lombardini,Yanmar ve Hatz'ı sayabilirim.
      Benim duyduğum kadarı ile yağmur ve taralda bile olsa motor ve bazı aksamlar yurtdışından geliyor... onun için yani yerli malı olarak kaliteli malzeme var mıdır yani yerli malı alın diyen arkadaşlar neye göre bunu söylüyorlar?

Comment

Firmamız motor aksamı dışında tüm parçalarını kendi bünyesinde %100 yerli olarak üretmektedir.

Türkiye'nin ilk çapa makinası üreticisi olma gururunu yaşayan firmamız İstanbul ve Düzce'de bulunan fabrikalarında son teknoloji üretim teknikleri ile sadece Türkiye'ye değil 48 ülkeye ihracat yapmaktadır.Firmamız hakkında daha detaylı olarak sormak istediğiniz sorulara tüm kullanıcıların ortak alanı olan forum sayfasını daha fazla işgal etmemek adına özel mesajdan cevaplamak isterim.

Kalitesi 27 senedir tüm Dünya üzerinde bulunan yüzbinlerce kullanıcısı tarafından onaylanan firmamızın üretim tesislerine dileyen üyeleri; site yöneticimiz tarafından organize edilebilecek bir gezi ile davet etmek ve ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla,

Serkan SARAÇ
        YAĞMUR A.Ş.
        Ticari Direktör Yardımcısı

Comment

İyi veya kötü tüm parçalarını kendi üretmesi bile sevindirici, türkiyede kısmen de olsa üretimi yapılan bir pancar motor var başka varmı bilmiyorum.
          Özlemim, motorunu üreten hatta uçağını yapan bir türkiye.

Açaba sayın Serkan SARAÇ, balıkesir gönen fuarına katılacaklarmı?
          http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Sayın Serkan SARAÇ
            YAĞMUR A.Ş.

Ürünlerinizi tercih etme sebebim,bulunduğumuz yerde servisinin olması, yerli üretim ve sağlam olması,kullanan arkadaşımın motorunda sorun olmuştu,garantiden hemen yeni motor gelmişti.......Çapa makinası konusunda çok kararsız kaldım.Kararsızlığım Yağmurun hangi modelini almam gerektiği konusundaydı.Bununla ilgili bilgi almak için 212 875 08 65 nolu telefonu 2 kez aradım.
            1 aramamda Kayseri fuarında katılındığı için ,bilgi alacak kimse yoktu,Fuar sonrası aradım,yine bilgi verecek kimse bulamadım.....daha sonra [email protected] mail adresine 3 gün üst üste mail attım cevap gelmedi.4 gün sitenizden bize ulaşın bölümünden mesaj atayım dedim...o bölüm ise hiç çalışmıyor,hata veriyor.....
            siteniz ve sitenizdeki ürün tanıtımları yetersiz,Ben Bursa Tarım fuarında 24 sayfalık kataloğunuzu aldım,katalogtaki ürünlerin büyük kısmı sitenizde yok....sitenizde ürünler bölümünde yet serisinin hiçbir tanıtımı yok sadece flash serisi,blitz serisi var,fakat sitenizde ürün danışmanı bölümüne girince,orada bize önerilen modeller arasında yet serileri çıkyor,ama incelemek isteyince bazı modelleri açılıyor....
            Bayilerinizin teknik bilgisi yok,ağırlığını soruyorum bilmiyorlar,kullandığınız kuru,koniktip ve kuru tip,tek disk debriyaj arasındaki fark nedir,deyince bilmiyorlar,ağırlığını kendi imkanlarımla öğrendim fakat debriyaj konusunu hala bilmiyorum.....24 sayfalık katalokta bir çok ürün var,bayiden tercih yapabilmek için fiyat listesi istiyorum veremiyorlar.......sitenizde fiyat listesi yok,bayinin insafına terk ediyorsunuz müşteriyi....patron başka,eleman başka fiyat söylüyor..... düne kadar sitenizde fiyat listesi vardı ,ama oda güncel değildi,zaten bu yüzden geçen sene satıcıyla tartışıp fazla fiyat söylüyorsun ,sitede daha ucuz yazıyor,dedim ve almadım......
            Dediğim sebelerden dolayı,ürün hakkında karar vermek çok zorlaşıyor.....etrafımda tanığım bir kişide ürününüz var...ondan ve forumlardan edindiğim bilgilerle tercih yapmak zorunda bırakıyorsunuz insanı....
            internette videonuz bile yok,kullanan birkaç kişi çekmese hiçbirşey göremeyeceğiz,Türkiye de satılan çin malı çapa makinalarının dünya kadar videosu var.....
            marka müşteri ilişkileri yetersiz....firmanıza forumlardan ulaşmamamız lazım,daha ulaşılabilir olmalısınız.......
            Hazır yetkili birini bulmuşken içimi dökmüş oldum....
            Tüm bunlara rağmen zorda olsa yet 250 6,5 hp Honda GX 200 benzinli modeline karar verdim,Desteklemeden faydalanmak için bugün evrakları teslim ettim.Kalitesine güveniyorum.....Müşteri Hizmetlerinin daha iyi olması temennisiyle iyi çalışmalar saygılar......

Comment

Internet sitemiz şu anda yenilendiği için bazı bilgiler güncel olmayabilir ancak şu anda ürün gamımızda bulunan tüm ürünlerin kataloglarını aynı zamanda internet sitemizde de mevcut ve buradan indirilebilir.Y.E.T. serisi de dahil olmak üzere tüm modellerimiz mecut ve Y.E.T. serisine de anasayfadan ulaşılabilmekte.Bayilerimizden alamadığımız bilgiler için ise [email protected] mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Bu arada malum sezon yoğunluğu ve kırsal kalkınma programı çerçevesindeki yoğun çalışmamızdan dolayı Gönen fuarına bu sene katılamıyoruz.Ancak ilgilenenler için şu anda Kütahya fuarında Kütahya bayimiz ile birlikte temsil edildiğimizi belirtmek isterim.

Saygılar,

Comment

sss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Internet sitemiz şu anda yenilendiği için bazı bilgiler güncel olmayabilir ancak şu anda ürün gamımızda bulunan tüm ürünlerin kataloglarını aynı zamanda internet sitemizde de mevcut ve buradan indirilebilir.Y.E.T. serisi de dahil olmak üzere tüm modellerimiz mecut ve Y.E.T. serisine de anasayfadan ulaşılabilmekte.Bayilerimizden alamadığımız bilgiler için ise [email protected] mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Bu arada malum sezon yoğunluğu ve kırsal kalkınma programı çerçevesindeki yoğun çalışmamızdan dolayı Gönen fuarına bu sene katılamıyoruz.Ancak ilgilenenler için şu anda Kütahya fuarında Kütahya bayimiz ile birlikte temsil edildiğimizi belirtmek isterim.

Saygılar,

Sitenizin Ana sayfasında kesinlikle yet ürünü ve tanıtımı yok...
                Sitenizi kontrol etmeden cevap yazmışsınız

sitenizi googlede arayıp çıkan ilk sonuçta yer alan yet serilerini tıklayınca ürünler görünüyor...Google

yet serisini sitenizden ancak ürün danışmanı seçeneğinden,bize tavsiye ettiği ürünlerin içerisinde yet serisi varsa,görebiliyoruz.ondada hepsini açmıyor,mesela yet 300.....
                yet 300 ün nasıl açılmadığını kademe kademe açıklayayım,uygularsanız görürsünüz...
                Ürünler>ürün danışmanı>Profesyonel amaçlı>Ağaç dibi, fidan dibi vb. yerleri çapalayacağım>5000 metrekareye kadar>Dizel istiyorum> açılan sayfada YET 300 ü tıklayamıyorum fakat YET 320 açılıyor,flash serilerinin tamamı açılıyor,sep serisi açılmıyor......

Ürünler ve Markalarımız seçeneklerini tıkladığımızda sayfanın altında http://www.yagmur.com/products.aspx?lang=tr

Solda Traktörler , ortada El Traktörleri , sağda Çapa makinaları var

El Traktörleri seçeneği içinde: Blitz 50-60-70-80-120-150
                Çapa makinaları seçeneğinin içinde: Flash 110-140-240-310-350
                serileri var,sitenize daha önceleri de giriyordum,yukarı aşağı oklara basarak diğer ürünlere ulaşabiliyordum.....yukarı aşağı yön tuşları işlemiyor....Yet serisi yok...elmas serisi yok......

Sitenizden bu ürünlere kesinlikle girilmiyor.Sitenizi kontrol edin.giriliyorsada Ürünler ve Markalar seçeneklerinin içinde değilse...bana tek tek nerelere tıklayarak bunlara nasıl ulaşabileceğimizi anlatın.......

Ben kararımı yet 250 olarak vermişim,ben iyi niyetle sitenizdeki sorunu gidermeniz için söylüyorum.siteniz kontrol edin.......saygılar....

Comment

Sayın Erfaruk,

Ana Sayfadan Motorlu Çapa Makinaları bölümünde bulunan OK u aşağı kaydırırsanız Y.E.T. modellerine uaşabilirsiniz.Aynı şekilde El Traktörleri bölümünde de OK u aşağı kaydırısanız Yağmur serisini de görebilirsiniz.Birkaç ürüne ait link aşağıdaki gibidir:

Yağmur Traktör

Yağmur Traktör

Eğer hala açılmıyorsa tarayıcınızda bir problem olabilir.Mail adresinizi bana pm atarsanız katalogları gönderebilirim.

Comment

explorer da yöntuşları işlemiyor, mozilla ile açabildim,ilginize teşekkürler...

Comment

Sayın Selsaraç daha önce de foruma yazmıştım. Kaan s 24 almayı düşünüyorum.(Honda Motorlu)İlaçlama ekipmanı ile 2500 tl.Ancak Yağmur yet 300 dikkatimi çekti ilaçlama ekipmanı ile birlikte 4000 tl.Tercihimde yardımcı olursanız sevinirim

Comment

Sayın Veli TAŞKIN Kaan 24 s ilaçlama ile birlikte kaça satın aldınız?Kullanımından memnunmusunuz? saygılar

Comment

kaan 24s kaan motorlu dur sahibinden.com da 1470 lira ama honda gx 160 motorlu olanı 1800 lira bildiği kadarı ile onun ilaçlaması da 350 lira gibi... karaköy hırdavatçılar çarşısı bahar ticarete giderseniz orada pazarlıkta yapabilirsiniz.hem taral hemde kaan bulunmaktadır.Ben bu aralar gidip hedef ithalatta yağmur makinelere bakacağım.(yet 250yide inceleyip).. çapa mevsimi geçmeden alayım

http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...5287623/detay/

Comment

Sayın Serkan SARAÇ
                            YAĞMUR A.Ş.

Yet 510 modelde kullandığınız 3 LD 510 Antor Lombardini Anadolu Motor'un Türkiye'de ürettiği yerli motor değil midir? Ben ithal Lombardini motoru 15 LD 500 olarak biliyorum.
                            Bir de bazı Yağmur Yet 510 modellerde Antor kelimesi olmaksızın sadece Lombardini yazıyor. Bu fark nereden kaynaklanıyor.
                            Açıklarsanız sevinirim.

Comment

Bu konuyu baştan sona okudum. Bilgilerim arttı. Ancak kafam iyice bulandı. Benim 5500 m2 bir üzüm bağım var.Çok hafif meyilli, dümdüz Çok Taşlı ve kumlu toprağı var. Daha önce at ile sürülmüş . Çapa makinesi almaya karar verdim. Aslında Kama 910 C almayı düşünüyordum. Çapasıyla beraber yaklaşık 2000 lira ancak orjinal çapası iyi değilmiş Birde GALİLEE GDT 406 DİZEL MOTORLU ÇAPA MAKİNESİ diye bir çapa makinesi yeni çıkmış sanırım. Ne malı olduğu da belli değil ancak yanında baya hediyesiyle (tekerlek,pulluk motopomp, çapa)2000 lira Galilee hakkında bilgisi olan var mı ? kullanan ya da bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

Comment

araştırdığım kadarıyla lombardini, pancar motor ve kohler motorlar haricindeki dizel motorlar 178 f,cf 178 fe,178 f5,adıyla geçen ve adları changfa,genpower, gibi adına sayamayacağım sayısız ad almış 7 hp lik ve 186fe,186 f5,186 fea gibi adlar almış 10 hp lik çin menşeili yerli dizel markalarında birçoğunun kendi adını vererek çapa makinalarında kullandığı motorlar. sadece motorun fiyatı 7 hp lik 650tl, 10 hp lik 85o tl marşsızlar 150 tl daha ucuz.
                                Markaların internet sitelerindeki makinaların motorlarının resimlerine dikkatli bakarsanız birebir aynı sadece adları farklı. Anlamadığım bukadar fiyat farkı nereden geliyor.aklıma tek sebep geliyor ŞANZIMAN ve firma adı.
                                Oda aliminyummu, pik dökümmü.
                                Aceba 2000 tl fazla verip lombardini motorlumu almak yoksa 3 kez motormu değiştirmek. senede en fazla 10 dönüm yer sürecek biri için

www.topmachinebiz.com girdiğinizde 'diesel tiller' yazıp aratırsanız belki sizin adınız marka olarak verilip üretilmiş bir çapa makinası bulabilirsiniz.motorların ve şanzımanların şekline dikkat edin bazıları yerlilere, bazıları ünlü ithallere benziyor.Sadece ad değişik.

Comment

Working...
                                X