fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

Bahçeniz büyük ve taşlı ise şanzımanlı modelleri tercih etmelisiniz. Arıza verip vermeyeceği de sizin kullanımınıza bağlı olacaktır. Gerekli kullanım talimatlarını uygulamanız lazım . Bakımlarını yapmak ya da yaptırmak lazım. Direk çapalamaya başlamadan motoru rolantide tutarak ısınmasını beklemek lazım.

Comment

Bu da Ankara yapimi traktörün görüntüleri.

YouTube - bahcetraktoru.wmv

Comment

Merhaba arkadaşlar ben Yağmur marka elmas 80 REV modeli makinasının bir yıllık kullanıcısıyım diyemiyorum. Çünkü ne zaman bahçeye gitsem makinanın bir tarafı bozuluyor. Ya baskı balata, ya çayır biçme aparatı ve yahutta çapasında sorun çıkarmadığı gün yok. Kesinlikle tavsiye ETMEM. Firması da bana göre sattığı makinanın arkasında duran bir firma değil.?????????

Comment

Sayın Serkan SARAÇ
          YAĞMUR A.Ş.
          Ticari Direktör Yardımcısı

Bir yıl önce Elmas 80 REV model makinanızdan toprek frezesi ve çayır biçme aparatı ile beraber aldım. Lakin makinanızdan ve özellikle firmanızdan hiç memnun değilim. Çünkü şu ana kadar makinanızla bir gün dahi sorunsuz çalışamadım. Her çalışmaya gittiğim gün makinanın bir tarafı arıza çıkardı. Hatta bazı arızaları iki üç defa tekrarladı. Örneğin baskı balata iki defa tüm vidalarını kesti. Çayır biçme aparatı üç defa alt bağlantı noktasındaki kaynakları patlattı, iki defa bıçak bağlantı vidalarını kesti, bir defa bağlantı kolunun üstündeki sacı tutan ön vidayı kesti, bir defa yine aynı sacı tutan arka bağlantı noktasındaki demir parça kırıldı. Bir defa korna bağlantı sacı kırıldı. İki defa Kuyruk mili muhafazasını motora bağlayan T şeklindeki vidaları kesti. Bir defa toprak firezesinin bıçaklarını bağlayan çivatalardan bazılarını kesti. Bu sorunların çoğunu sağolsun DÜZCE'deki servis çözdü. Ama hiç bir gün problemsiz çalışamadım. Her seferinde makinayı servise taşımaktan artık bıktım. Keza makinayı da her gün kullansam gam yemiyicem senede dört beş gün çayır biçmek için iki veya üç gün günde çapa işim var ama şu ana kadar hiç bir işimi bu makina ile yapamadım. Çalışan biri olarak zamanım kısıtlı zamanla, hava şartları ile yarışarak bir yapmaya çalışıyorum. Ama diğer makinalardan çok daha pahalı olmasına rağmen makinanız arızaları ile uğraşmaktan şu ana kadar hiç bir işimi zamanında yapamadım. Bu gün itibarı ile çalıştığım kurumdan bir hafta izin aldım. Biçilecek yoncam ve arpam vardı. Hafta sonuda harman yapmayı düşünüyordum. Tarlaya gittim bismillah makina çalışmıyor. Haydi servise baktılar baskı balata çivataları kesmiş motoru kitlemiş. Yeni parça lazım. Firmanızı aradılar. Özellikle rica ettim.Parçayı hemen göndersinler işlerim aksamasın diye. Aldığımız cevap; neymiş parçayı burdan firmaya göndericez onlar bakıcaklar, inceliyecekler, keyifleri geldiğinde yeni parça göndericekler. Tabi bu arada bizim izin bitecek. Ayrıca işimi görmek için başkasının makinasını kiralamam gerekicek. Ama kimim umrunda. İnşallah bu arada havalar yağmaz. Nasıl olsa siz makinayı satmışsınız gerisi önemli değil. Şimdi ben sizin makinanıza da fir manıza da lanet okumakta haksızmıyım.

Comment

halen cevap bekliyoruz......

Comment

cemal 40, cevap alman bayağı uzun sürebilir.Çünkü Hibe destekleme zamanı.Arkadaşlar çok yoğun herhalde.Firmanın Satışları çok iyi ama satış sonrası hizmet sıfır.

Comment

İşlerimizin yoğunluğundan dolayı sayfayı çok sık ziyaret etme şansımız bulunmuyor. Cemal Bey'in makinasındaki problem maalesef servisimizdeki ustanın sorunu geçici olarak halletmek istemesinden dolayı tam olarak çözülememişti.Makina fabrikamıza gönderildikten 1-2 gün içerisinde sorun çözülüp kendisine teslim edildi.Cemal Bey'in sorun yaşadığı zamanki hassasiyetini ve yaşadığı memnuniyetsizlikten duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği gibi sorun çözüldükten sonraki duygu ve düşüncelerine de buradan dile getirmesini bekleriz.

Ayrıca sibumu isimli üyenin de satış sonrası hizmetimizle ilgili görüşlerini daha somut bilgiler ile belirtmesini rica ederiz.

Saygılarımızla,

Serkan SARAÇ

Comment

Cemal40'ın yaşadığı sorunları, kapı komşum olması nedeni ile birebir gördüm. Komşum kibar bir insan olması nedeni ile yaşadığı sorunu nezaket çerçevesinde arzetmiş. Bu forumda geriye dönük olarak yazdığım yazılar incelenirse, kastettiğim şeyler bu kalite düşüklüğüdür.

Comment

cemal40 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Merhaba arkadaşlar ben Yağmur marka elmas 80 REV modeli makinasının bir yıllık kullanıcısıyım diyemiyorum. Çünkü ne zaman bahçeye gitsem makinanın bir tarafı bozuluyor. Ya baskı balata, ya çayır biçme aparatı ve yahutta çapasında sorun çıkarmadığı gün yok. Kesinlikle tavsiye ETMEM. Firması da bana göre sattığı makinanın arkasında duran bir firma değil.?????????
                    Bir yağmur kullanıcısıyım, yet 320. yağmurun halkla iletişiminden şahsen ben de memnun değilim. fabrikayı aradığınızda size net bir cevap vermiyorlar, sordukları ilk soru nerden aradınız? ve geçiştiriliyorsunuz.
                    akülü yağmur motorlarında akü motora alttan dört civata ile bağlanmış, çapa yaparken akü fırlayıp gidecek diye korkuyorsunuz. akü bir korumayla daha sağlama alınabilirdi. yağmur bu konuda eksik.
                    çapa alacaklara tavsiyem ağır makinalar almayın, ağırlık motoru yere batırıyor ve makina çok patanaj yapıyor. hafif ve küçük modelleri tercih etmeniz faydanıza..

Comment

Arkadaşlar bu çapa makinası kuyruk milinin değişik şekillerde kullanımı ile ilgili bilgisi yada uygulaması olan varmı. Teknik kriterler nelerdir acaba. Ben netten çok sağlam bilgilere ulaşamadım bu aparatları nerden ve nasıl temin edeceğiz.bir kaçtane buldum onlarda sadece çapa santrifujuna 500 TL para istiyorlar daha kargosu bile eklenmeden. makina kaç para ki santrifuj 500 TL olsun En son 12.08.11 tarihinde aydınlatırlar umuduyla Yağmura mail attım onlardanda bir cevap gelmedi (Sayın Serkan Saraç Bey'in dikkatine)Tamam bu makinelere kuyruk mili takıyorsunuzda ne işe nasıl yarayacak hangi aparatlar hangi makinelere uygun Bir tek çin malı bir çapanın orjinal kuyruk milı ekipmanlarına ulaşabildim.Yağmura attığım mail aşağıdadır.Saygılar...

Selam,
                      Yağmur marka Y.E.T 250 Yanmar motor L48AE model kodlu 2008 yılında alınan bir çapa makinasına sahibim ve çok memnunum.Öncelikle çok kaliteli ürününüz için teşekkür ederim.Sizlere bir iki sorum vardı yanıtlarsanız çok sevinirim.

1-Bu motorun gerçek teknik verileri ve bilgileri nelerdir bu makina 3.5 kw 4.7 hp midir yoksa 4.2 kw 5.5 hp midir.
                      2-Kuyruk miline bağlanabilecek hangi marka ve özelliklerde santrifüj uygundur veya önerebilirsiniz santrifüjun makinaya uyumlu olabilmesi için hangi teknik verileri taşıması gereklidir. d/d gibi
                      3-Aynı şekilde kuyruk miline hangi marka ve özelliklerde ilaçlama pompası bağlayabilirim.

Kuyruk mili aparat uygulaması hakkında sitenizdede görsel olarak yer verebilmeniz mümkünmüdür.İnternet üzerinde ne kadar inceleme yaptımsada çapa makinası kuyruk miliyle çalışan bir su pompasına ne görsel nede yazı ile rastlayamadım. Makinalarınız için diğer markalarda olduğu gibi bahse konu uygun aparatları var ise üreten üretici firmalara siteniz aracılığıylada yönlendirme yapmanız mümkünmüdür.

Önerileriniz benim için son derece önemlidir!
                      Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür eder, Başarılarınızın devamını dilerim.,

Saygılarımla; Göksel ÜNSAL

Comment

600 m2'lik alanda çim ekimi yapacağım. Belleme yapmak için adam bulmakta zorlanıyorum. Bundan dolayı çapalama makinası almayı düşünüyorum. En küçük çapalama makinası işime yarayabilir. Ancak, bir defa kullanacağım bir makinayı satın almak da pek akıllıca gelmiyor. Böyle makinalar için kiralama yapılsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Comment

kiralama yerine bu işi ücret karşılığı yapanlar var, kendi makinasıyla geliyor çapalayıp gidiyor, 600 m2 yaklaşık 30 TL gibi bir ücrete çapalanır.

Comment

bende epeydir konuşulanları dinliyorum şu an önce para söz konusu ise kaan çapalar hem ucuz hemde yerli malı fakat nedense cevap verenler doğruyu araştırmadan cevap veriyorlar kaan çapa makinaları burdur ve ispartada 2 fabrikası bulunur yaklaşık 2000 kişi çalıştırıyor bu insanları çinden malı alıpta monte etsin diye çalıştırmıyor tüm üretilmleri burada yapılıyor tabi piyasaya girmek içinde reklama ihtiyacı var toprak tv de çıkıyor ayrıca basmacıolu adı altındaki fabrikaları 60 S arkadan ffrezeli oturmalı türkiyenin ilk çapa makinasıdır intertetten bkz. fiyatı 3500 tl gibi rakam 10 hp(BEYGİR) BAYAGI İYİ ARAŞTIRMANIZI İSTERİM TARAL ŞU AN İYİ FAKAT FİYAT BAYAGI YUKARIDA ÇİFÇİLERİMİZİN ALMASI ZOR SADECE DEVLET Katkısı olunca alınabiliyor saygılarımla

Comment

Kaan çapa makinalarının yerli malı olduğu bilgisi yanliştir.Isparta veya Burdurda fabrikalari olabilir ancak fabrikalarında üretim olarak bildiğim kadarı ile sadece ilaçlama makinaları yapmaktalar.Ayrica 2000 çalışan sayısı da biraz abartılı geldi açıkcası.Eğer firma size çapa makinalarının yerli olduğunu söylüyorsa kendilerinden eğer imkanınız var ise fabrikalarını gezdirmelerini veya size yerli malı belgelerini göndermelerini isteyin.Gerçek o zaman ortaya çıkacaktır.

Comment

sss sana katılıyorum isim Türkçe olduğu için vatandaş yerli sanıyor.Diğer çin mallarının şanzumanına ve kaanın şanzumanına baksınlar aynı kalıp olduğunu görürler veya dediğin gibi yerli olduğuna dair belgelerini veya varsa deney raporuna baksınlar orda üretici firmanın kim olduğu yazar.BAsmacıoğlu yalnızca ilaç makinaları üretir.Onun da pompasını ve kulandığımotorubaşkayerlerden tedarik eder.
                                Şu anda Türkiye de üretilen çapalar Taral-Yağmur-Emirsan-bu firmalarda yalnız şanzumanını üretirler.Motorları başka yerden tedarik ederler.

Comment

Working...
                                X