fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bence en kaliteli ,en kullanisli, en saglam, en uzun ömürlü capalama makinasi Antrak 315 diesel lombardini motor dur... Ararsaniz Spottan veya 2 el 2.500 tl ye bulmak mümkün... tabi ki capasi ve tekerlegi ile beraber... Bu makine gercek miras birakilacak, evladiyelik makinedir. Tabi ki bence.... Daha agir ve daha güclü olanlari idare etmekte cok zorlanirsiniz...

Anadolu Motor - ANTRAC 315 Alterntif olarak ;

HONDA ÇAPA MAKİNASI -- Antrac 200 -- 6,5 Hp -- 2+1 Şanzumanlı - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 48158088

Anadolu Power Yiğit 7 Dizel Çapa Makinası YERLİ SERMAYE - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 87807082
    Last edited by interbekir; 07.06.12, 10:16.

Comment

• Yeni üye kartalç olarak herkese merhabalar,
      Forumda geçen konuların büyük bir bölümünü okudum, bende çok fonksiyonel bir tarım aracı olduğundan dolayı çapa makinesi almaya karar verdim.
      bu konuda öncelikle çapa makinesi kullanmış arkadaşlar ile bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerinden sonra marka, model ve diğer özelliklerine karar vermek istiyorum,
      Öncelikle arazi yapısı hakkında bilgi vermek istiyorum; Arazi yapısı yokuşu ve engebesi (dağlık) bol olan doğu Karadeniz bulunan Artvin ilinde bulunan köyde kullanılacak, kullanılacak arazı miktarı 6-7 parçadan oluşan 10-15 dönümlük bir arazı.
      Çapa Makinesiyle yapılmak istenen işler;Çapanın yanı sıra özellikle Römork takılabilmeli,(Dağlık bölge) Çayır ve Yonca biçe bilmeli, (Bilmediğim diğer özelliklerde varsa belirtirseniz sevinirim)
      Çapa makinesini kullanacak kişi; 60 yaşında,
      Çapa makinesi kalitesi ve garantisi; Artvin ili ve çevresinde mutlaka bayilerinin ve servislerinin bulunması, garantisinin tüm çapa makinesini kapsaması ve üzün bir sure parça bulma garantisinin bulunması gerekir,
      Evet bu bilgilerden sonra çapa makinesinin modeli, markası, gücü, kalitesi ve garantisi hakkında bilgi verirseniz sevinirim, vereceğiniz bilgiler doğrultusunda çapa makinesi almak istiyorum, şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler...

Comment

• sana sadece gardenbahce.com u önerıyorum oraya git orda çapa makınaları hakkında gayet geniş bilgi verılmıs tavsiye ederim şiddetle...

Comment

• Merhabalar
          7000 m2 yeri kaç saatte sürüyorsunuz çapa makinası ile merak ettim.Zira bende düşünüyorum çapa makinası almak ama hala karar veremedim.Birde römork takılanlar var römork yerine oturak takılıpd aoturarak sürülebilinirmi bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevirim [email protected] email bekliyorum arkadaşlar
          saygılar

Comment

• Merhabalar
            Arkadaşlar 5.000 m2 arazim var zeytin dikili içinde çapa makinası almak istiyorum tavsiye edermisiniz.Taral marka düşünüyorum birde Kaan 60-S diye oturaklı bir çapa makinası var bunu kullanan var ise tavsiye edermi? yorumlarınız nedir.Bana özeldende mesaj atabilirsiniz arkadaşlar yardıma ihtiyacım var bu konuda [email protected] emaillerinizi bekliyorum.
            Last edited by hasanyasar20; 11.09.12, 13:57.

Comment

• genpower çapa kullanan varmı lütfen kalitesi hakkında bilgi rica ediyorum

Comment

• Değerli arkadaşlar,

Forumun yeni bir üyesiyim. Daha önceki değerli ve yararlı yorumlarınızı okudum. Teşekkür ediyor, hepinize sağlık ve bol ürünler diliyorum.
                Benim 600 m2 lik bir bahçem var ve hobi olarak daha çok sebze üretimi ile uğraşıyorum. Bir çapalama makinası almak istiyorum. Ağırlık olarak 25 - 40 kg düşünüyorum. fiyat olarak da 1000 TL yi geçmesin istiyorum. Montajı ve bakımını kolayca yapabilir miyim? Bahçem biraz şehir dışı olduğu için her şey için servise götürmek istemiyorum. Bir de, forumda daha önce verilen bilgilere ilaveten, iki çapalama makinası hakkında bilgiye ihtiyacım var.
                1) EINHELL BG-MT 3360 LD
                2) HMH 37/38 HURRICANE
                Bu makinaları kullanmış arkadaşlar varsa görüşleri benim için çok yararlı olacak.
                Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Comment

• ozencan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  yeniden selamün aleyküm.......

öncelikle açmış olduğum başlıkta herhangi bir şekilde katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi borç bilirim.
                  daha önce bazı arkadaşlar genel özet şeklinde paylaşımda bulunmuşlardı. halen önceki 49 sayfayı okumayı göze alamayıp direk soru soran arkadaşlara yol gösterebilir düşüncesiyle bir özet çalışması da ben yapayım dedim. buyrun:

almayı düşündüğünüz makine işinizi görecek kapasitede olsun. kriterler:
                  arazinizin durumu(düz-meyilli), toprağın durumu (killi-kireçli-kumlu-taşlı vs), arazinin büyüklüğü-küçüklüğü, makineyi taşıma durumları (şehir merkezinde ikamet edip yakın civardan bahçe alıp hafta sonları toprakla uğraşmayı sevenler için(bazı arkadaşların bağ-bahçe evlerinde duran makinelerinin çalındığını yorumlarda okuduk.) ) , sadece yüzeysel çapalama(5-10 cm.) içinmi kullanılacak( ot çapası) yoksa sebze vs. ekimi için sürüm yerine geçecek kadar derin (25-30 cm.) çapalamamı yapılacak? ileri dönük başka ilave aparat kulanımı düşünülüyormu?

aklınıza daha birçok soru gelebilir. bu arada fiyat olayı da yine etkili bir kıstas. ancak ucuz etin yahnisi hesabı, sonradan pişman olmamak için 2 kere düşünmek gerek. (sevdiğim bir söz: bir kere almak veya yapmak, iki kere almak veya yapmaktan ucuzdur.) ucuza aldığınız makineyi değiştirmek istediğinizde ya yok pahasına satarsınız yada elinizde kalır. ben 2010 yılı başında 2500 liraya vadeli aldığım taral 22m i 2 sezon kullandıktan sonra (piyasaya 500 tl lik iş yaptım, kendime kullandığımı saymıyorum bile + çapa demirleri bitik vaziyette 1600 e peşin sattım.) üste biraz daha ekleyerek 32m aldım geçen ay.

ancak bir uyarıda bulunayım. daha önce çapa makinesi kullanmadıysanız 120-150-180 kg.lık alttan çapalı dizel makineleri kullanmakta epey zorluk çekersiniz. boyunuz ve kilonuz da burada önemli bir etken. (püf noktası: daha önceden sürülüp kazayağı çekilmiş toprak biraz daha kolay işleneceği için makine kullanım tecrübesini kolay kazanmanızı sağlar.) tecrübe kazandıkça makineyi sağa sola ve arkasındaki derinlik demirini hafifçe yukarı aşağı oynatarak daha kolay toprak işleme yapabildiğinizi göreceksiniz. yine de imkanı olanların önce 80-90 kg lık benzinli bir makine ile bu işe girmelerini tavsiye ederim. kendilerini geliştirip makineyi büyütmek istedikleri zaman ikinci el piyasasının oluşmasına ve imkanı kısıtlı olanların bu makinelere daha kolay ulaşmasına vesile olacaklardır kanaatindeyim. (benim yaptığım gibi )

aldığınız makinenin kullanma kılavuzunu dikkatlice ve tekrar tekrar okuyun. yakıt olarak alacağınız benzin veya mazotu muhakkak birkaç gün öncesinden alarak dinlendirin. makineye koyarken dinlendirdiğiniz yakıtın çalkalanmamasına dikkat edin. (bazen yakıtı dinlendirdiğiniz şişenin dibinde birkaç damla su biriktiğini görebilirsiniz. benzinli motorlarda karbüratörün, dizel motorlarda mazot pompasının düşmanı işte bu sudur. arıza sebebi olarak yeter. yine benzinli modellerde işiniz bittikten sonra makine çalışır vaziyetteyken benzin musluğunu kapatıp karbüratördeki benzinin bitmesini bekleyin. (usta tavsiyesi)

motor yağınıza, şanzımanlı çapa kullanıyorsanız şanzıman yağına arasıra bakın. eksilme varsa tamamlayın.
                  çapa bıçakları bu makinelerde en önemli unsurlardan biri. ya bu bıçakları kolay temin edilen bilinen markalardan alacaksınız, ya da bıçaklar aşınıp bittiğinde makineniz elinizde kalacak. hadi biraz daha iyimser olalım: çapa bıçakları biraz aşındığında sanayide sıcak demirci bulup yalvara yakara uçlarına ilave yaptıracaksınız.(ama ne kadar sağlıklı olur? ilk taşa vurduğunuzda çat diye kırılırmı orası belli olmaz)

ve gelelim en önemli noktaya........:
                  sakın makinenin otomatik stop tertibatını iptal etmeyin,ettirmeyin.nette çapa kazaları diye aradığınızda ayak bacak koparanlar ya stop tertibatı olmayan veya dandik stop tertibatlı(mesela düğmeli)makine kullananlar veya stop tertibatını iptal eden (akıllı) kişilerdir. malum biz millet olarak tek elle araba kullanmayı, hatta ellerimizi kullanmadan bisiklet sürmeyi seven bir mizaca sahibiz. çapa makinesinide nasıl olsa tek elimizle kullanırız değilmi?

sağlıcakla kalın...........

kazasız belasız kullanabilmek dileğiyle............
                  Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullah,

Öncelikle çapa makinesi konulu bu sayfayı açtığınız için çok çok teşekkür ederim. İnternette yaptığım araştırmada bu konudaki en kapsamlı ve faydalı bilgi kaynağı bu sayfa oldu.

Yukarıdaki mesajınızı alıntıladım çünkü tekrar görülmesinde fayda olduğu kanaatindeyim. Gerçi ben geçen 50 küsür sayfanın tamamını okudum. Okuduklarımdan edindiğim intibayı aktarayım:

Türkiye'de üretilen kaliteli çapalar var, bunlar Taral, Yağmur ve Antrac. Orta Halli bir makine alayım diyenler Y.E.T. 250, Antrac 200 ya da Taral 22M alabilirler. Y.E.T. 510 ve Taral 51 gibi çapa makineleri daha profesyonel kullanıcılar için uygun. Türkiye'de üretilen böyle ürünler varken 300-500 lira daha az ödemek için şahsen gidip Çin malı ya da Çin Malı Türkiye montajı aletler almayı akıllıca bulmuyorum.

Bu kadar çok insanın (ki bunların % 99 u ciddi müşteri) olduğu bir sayfada sadece Yağmur'dan bir yetkilinin yazışmasını diğer şirketler adına kaçırılmış bir fırsat ve hata olarak görüyor sss'yi bu konuda tebrik ediyorum (sayın sss: internet sayfanız, özellikle ürün bilgilendirmesi gerçekten yetersiz).

Ben yaklaşık olarak 2 dönümlük sebze bahçesi yapmak üzere toprak işleyeceğim. Buna yönelik bir çapa makinesi alacağım. Daha sonraki yıllarda 30-40 dönümde meyve ağacı dikeceğiz ama o zaman elimdeki makine hafif kalırsa (ki kalacaktır)ona göre büyüğünü alırım...

İnternetten ve özellikle bu sayfadan edindiğim bilgiler ışığında 1-2 dönümden büyük arazide kullanım için alınacak çapa makinesinde aranacak şartlar:

-Kayışlı değil şanzımanlı olacak.
                  -80-100 kg civarında ağırlığı olacak.
                  -6 beygir üzeri gücü olacak.
                  -Arkadan çapalıların hareket kabiliyeti nispeten düşük ve çapa derinliğide az, o yüzden alttan çapalı olacak.Arkadan Çapalıların kullanımı rahat (yaşlılar ve rahatına düşküm olanlar için tercih sebebi olabilir?)
                  -Tercihen Dizel olacak.
                  -Daha sonra aparat takılabilmesi için kuyruk mili olacak.
                  -İnternetten ya da hırdavatçıdan değil bayisinden alınacak, böylelikle aksesuarlar ve servis ihtiyacı doğduğunda muhatap olacağınız daha önceden tanıdığınız bir sorumlu kişi bulabilirsiniz.

Şu andaki düşündüklerim:
                  Antrac 200
                  Yağmur YET 250
                  Taral 21M (benzinli) Taral 23 M (5,5 HP)

Tüm bunları düşünmekle beraber yukarıdakilerin fiyatları 3000 TL civarı, böyle olunca şu aşağıdaki özellikleri ve fiyatıyla insanı cezbediyor tabii:
                  Kama KDT 910 C Dizel Çapa Makinası, Dizel Çapa Makinaları, Kama - capamakinasi.com.tr

Yorum yazan herkese teşekkürler. İşlerinizde hayır ve başarılar dilerim.

Comment

• Merhaba arkadaşlar.
                    Konuyu başlatana ve katılanlara teşekkür ederim. Benim sorum çapa makinalarında ve aparatlarında devlet desteği ne şekilde olmaktadır. Eğer duyduğum kadarıyla %50 devlet desteği varsa kıytırık çin malları almaktansa kaliteli bir yerli yada ithal makina almak. Özellikle Yağmur ve Taral gibi. Çin malları malum. En basitinden bimden çin malı tornavida takımı aldım ilk kullanımda ucu bozuldu. Daha bir çok örneği var. Malesef tüm sektörlerde en kalitesiz ürünler hep çin malı çıkıyor. Bir istisna bazı kaliteli firmalarda çinde üretim yaptırmakta ve bunların malları çok kaliteli. Mesela Apple gibi.

Comment

• Merhaba, nereye konu açacağımı bulamadım . 2 tane küçük bağımız var biraz da küçük bir bahçe hepsi 2-3 dönüm var yok. Çapa makinesi almayı düşünüyoruz bağda devekler birbirine yakın onun için çok büyük bir makine düşünemiyoruz. Fiyat olarak da makul bir şeyler bakıyorum 1000 lira civarları.
                      şu linklerden hangisi daha mantıklı veya en fazla 1250 ye kadar sizin önereceğiniz başka makine var mı? Bir tane loncin var 930 lira fiyat bir de kaan var hangisi daha iyidir bilemiyorum kaan da 980 lira. Kaan fotolardan daha büyük gibi duruyo farkları var mı lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Hiç anlamıyorum.

Comment

• kesinlikle kaan almayın ben aldım kullanamadım çin malı berbat bir makina. alacaksan mutlaka şanzumanlı al derim.

Comment

• LONCIN LC 750 BENZNL APA MAKNASI

Kaan 22 S Benzinli Çapalama Makinesi, ->Kaandün linkler çıkmamış şu ikisi arasında kalmıştım ama kaanı önermiyosanız ona göre bakmak lazım yarın almam lazım mutlaka

Comment

• Çapa makinesinin en pahalı parçası motorudur. Makinenin fiyatı üzerinde düşünürken, ona takılı olan motorun ayrı olarak ne kadara satıldığını öğrenin, mutlaka size makine fiyatı hakkında bir fikir verecektir. Birkaç örnek vereyim, dilerseniz gerisini siz araştırın;

HONDA GX200

- %100 İthal (Japonya)
                            - 6,5 HP (196 cc)
                            - Benzinli
                            - İpli
                            - Motor fiyatı ortalama 1000 TL

LOMBARDINI 6 LD 400

- %60 İthal (İtalya)
                            - 8,5 HP (400 cc)
                            - Dizel
                            - İpli veya Marşlı
                            - Motor fiyatı ortalama 2800 TL (iplilerde)
                            - Motor fiyatı ortalama 3800 TL (marşlılarda)
                            NOT: Motor, İtalya'dan gelen ilave motor parçaları ile Türkiye'de imal ediliyor! Bu yüzden, 8.5 HP olmasına rağmen, 7,5 HP olan "15 LD 350" modeline kıyasla daha ucuz. Belirli bir kısmının Türkiye'de üretiminin yapılıyor olması, nasıl da değiştiriveriyor fiyatı! İnşallah %100'ünü ürettiğimiz kendi markalarımız olur birgün...
                            LOMBARDINI 15 LD 350

- %100 İthal (İtalya)
                            - 7,5 HP (350 cc)
                            - Dizel
                            - İpli veya Marşlı
                            - Motor fiyatı ortalama 3000 TL (iplilerde)
                            - Motor fiyatı ortalama 4000 TL (marşlılarda)

Comment

• KAAN ÇAPA MAKİNELERİNİ KESİNLİKLE YAKININIZA DAHİ UĞRATMAYIN!
                              Teşhirde gösterilen ürünle tarafıma gönderilen ürün birebir aynı olmamakla beraber gönderimde boş desteksiz bir kutu içinde gönderiliyor. Akabinde herhangibir teknik destekleri bulunmaktadır. Otomobil servisleriyle anlaşıp servis ağımız var diye milleti sömürüyorlar. Arızalı çıkan çapa makinesini bayiye teslim ettim. Bayiden teşhirdeki çapa makinesini aldım ama bu da yağ akıtmaya başlayınca onu da geri verip paramı iade aldım. Kesinlikle kaan çapa makinesi almayın...

Comment

• Merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım capa makınası hakkında fazla bir bilgiye sahıp degilim aramızda bu konularda bilgisi olan arkadaşlarımızın bilgisinden faydalanmak ıstiyorum forum dakı yorumları okudum bilgi sahibi oldum alacagım capa makınasındanda vazgectim biraz daha beklemeyi düşünüyorum iki markada kararsızım (YAGMUR TARAL )hangisi diye yerim 2000 metre
                                Last edited by e-mutlu; 15.07.13, 22:56.

Comment

Working...
                                X