fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Arkadaşlar bir kaç sorum olacak şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkürler.

10 dönüm tam bodur armut bahçem için hangi makineyi tercih etmeliyim? Özellikle Yabancı ot mücadelesi için? Ağaçlar tam bodur ve 4 metreye 1 metre şeklinde dikim yapıldı, bu sıklıktaki bir bahçede ağaçlara zarar vermeden rahat hareket ettirebilmem çok önemli. Ayrıca tavsiye edeceğiniz makineye 400 lt ilk pülverizatör takılarak kullanılabilir mi?

Bizim buralarda yağmur marka çok kullanılıyor ve yaygın servis ağı var. Özellikle bu markanın bir modelini tavsiye ederseniz benim için daha kolay olur.

Comment

• öncelikle herkese selamlar.

Konuyu açan arkadaşımıza ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Hepsini olmasada genel olarak inceleme fırsatı buldum önceki sayfaları.
      Babam çiftçilik yapıyor. Özellikle ara sürme, karık açma, çapalam yapmak gibi amaçlarla kullanılacak bir çapa makinesi almayı düşünüyoruz.

Arizimiz toplamda 30 dekar civarı, düz, kimi yeri kumlu kimi yeri ağır kilil toprak, ürün çeşidimiz çok fazla ve az az ekiyoruz. Örneğin 2 dk marul,3 dk kereviz,2 dönüm lahana gibi. Bir ürünün alanı 4 dönümü geçmiyor. Bu nedenle her yere traktör sokamıyoruz. (zaten traktörümüz de yok). Bir nevi traktör gibide kullanmak istiyoruz. Bu nedenle fiyat konusunda biraz daha esnekiz .

Alttan çapalama yapanların yorucu olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kuyruk mili olan ve arkadan ayrı mekanizma ile iş gören makinelerin bizim için daha uygun olacağını düşünüyorum. Düşünüyorum fakat çapa makineleri hakkında herhangi bir tecrübemizde yok malesef. Bu nedenle yanılıyorda olabilirim. Ufak tefek araştırmalarım sonucu grilio 85d marka şu makineye ulaştım.

desteklemeyle birlikte bu makinenin aparatlar dahil bize maliyeti ne kadar olur. Sizin görüşleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir.

Not römork sistemi olsun.

Comment

• Emre 5500 hakkında

Forumunuzu incelerken Emre 5500 kullanan olup olmadığı soruluyor. Bilgi vermek amaçlı olarak yazıyorum. Benim daha önce 5.5 beygirlik benzinli italyan malı bir su motorum vardı. Bahçeme elektrik alınca bu motor açığa çıktı. Oğlum Bursa'da yaşıyor. Ona ziyarete gittiğimde Kadıoğlu makinaya uğradım. Yetkililer sağolsunlar ilgilendiler ve bu çapa makinasının motorsuz olarak temin etmemi sağladılar. Ben de Aydın'daki bahçemde kullanmak üzere su motorunu bu makinaya monte ettim. İki dönüm hobi bahçem var. Benim işimi çok iyi görüyor. Çapaların makinanın ön kısmında olması büyük avantaj. Ancak geri vites dişlisi plastik. Yazın dişlilerde deforme oluyor.

Comment

• Hazır euro düşerken ükemizde gerçekleşen ürünlerdeki indirimli fiyatları kaçırmasanız açıkçası sizler için çok iyi olacaktır. Yaz aylarına bir türlü denk gelmeyen bu kur oranları yinede faydalı bir düşüş gösteriyor. Tarım aletleri, bahçe malzemeleri , hayvancılık ürünleri ve çeşitli hırdavat aletlerinin satışını yapan onlinemakina.com adresini ziyaret ederek muazzam fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Peki önümüzde hangi sezonlar var?
          Bildiğiniz üzere sezona göre mahsüller farklılık gösterebilir, ihtiyaçlar değişebilir. Şu an en revaçta olan ürün gruplarından biri Benzinli testere diyebiliriz. Neden benzinli diye belirtiyoruz? Nedeni gayet basit; Kur üzerindeki farklılık ne yazıkki elektrikli testereler ucuz olduğu için pek fark edilmiyor. Zaten elektrikli testere alacaksanız tahtadan fazlasını kesmeyin pek tavsiye etmiyoruz.

Ardından bir diğer ürün grubu olarak budama makasından bahsedelim. Budama Makası kullanımı için tam sezonu diyebiliriz. Çünkü artık bağların ve zeytinlerin ve meyvelerin budanması için tam mevsimi geldi. Tahminimce tarım ve hayvancılık ile uğraşılan bölgelerimize yakın oturan herkesin evinde bulunan bir alet budak makaslarıdır diye tahmin ediyorum. Şu an Türkiye budama makaslarının en ucuz ülkesi oldu bilginize. Nedeni ise tahmin edebileceğiniz üzere eurodur.

Önümüzde yaz var ve çapa makinası, tırpan ve benzeri ürünlerde yakın zamanda size lazım olacak. Dizel çapa makinasındaki vergi zammından sonra Benzinli çapa makinası almak için yönelen vatandaşlarımız bu yıl çin malı fiyatına Avrupa menşei ürünlere sahip olabilirler. Piyasayı takip edin derim ben.
          Herşey bir yana daha fazlası için www.onlinemakina.com adresine bir bakın. Görecek olduğunuz fiyatlar tamamen gerçektir. Bu fiyatların tek zararı gözlerinize olabilir. Yarım saat sitemizde durduktan sonra 15 dk bilgisayarın başından kalkmanızı tavsiye ederiz. Keyifli günler

Comment

• Hayırlı akşamlar herkese. Çapa makinesi hakkında gerçekte bilgi sahibi olan arkadaşlardan cevap istiyorum. Datsu 700d çapa makinesi kalite bakımından nasıl ve bu hangi ülkenin makinesi. Bayii bana japon malı olduğunu söyledi.

Comment

• Peki datsu ne marka.?

Comment

• Peki Datsu ne marka. ?

Comment

• kama capa

kama dizel 10 hp nasıl fikri olan varmı tavsiye edermisiniz

Comment

• Merhaba; 3.5 donüm meyve bahçemi çapalamak için bir çapa makinası almak istiyorum. Ayrıca arkasına römürk bağlayıp köy içinde taşıma işlerimde de kullanmak istiyorum. Bütçe çok büyük değil. Makina ve römörk olarak ne tavsiye edersiniz?Bahçe eğimsiz, yer tekirdağ'da.

Comment

• ..Selam alperento ben geçen yıl http://www.makinahirdavat.com dan KAMA BY REİS SR1Z-100B / SR170F OHV MOTORLU 7 HP ŞANZIMANLI BENZİNLİ ÇAPA MAKİNASI /ÇAPA + 2 ADET TEKERLEK DAHİL/ ÇİFT ÇIKIŞ KUYRUK MİLİ/ aldım yakıtı az ve ço kullanışlı römork, takabilirsin . arazinde yokuş varsa şanzumanlı römork al yoksa patinaj yapar.

Comment

• Selam arkadaşlar merhaba
                        Düz zemin taşsız 3 dönüm , eğimli ( yamaç ) 1 dönüm 40 adet zeytin ağaçlı ve 2 dönüm bahçem var bu arazilerde kullanmak üzere çapa makinası almak istiyorum pek bilgim yok bana yardımcı olursanız sevinirim

Comment

• erdemtürkoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Selam arkadaşlar merhaba
                          Düz zemin taşsız 3 dönüm , eğimli ( yamaç ) 1 dönüm 40 adet zeytin ağaçlı ve 2 dönüm bahçem var bu arazilerde kullanmak üzere çapa makinası almak istiyorum pek bilgim yok bana yardımcı olursanız sevinirim
                          .
                          Selamün aleyküm Erdem bey ben kama sr1z 100b çapa makinesini hem düz hemde eğimli arazide kullanıyorum. Ucuz ve kullanışlı parça sorunu yok.tavsiye ederim. Ayrıca makinede Pulluk. Karik aaçma ve demir tekerlek aldım. 4 dönüm arazide kullanıyorum

Comment

• Aleküm selam ilginiz için teşekkürler peki eğimli dik yamaçta ve taşlıklı arazide kullanılabiliyor mu ?

Comment

• Merhaba. Kama motor normalde oldukça sağlam bir motordur. Ne kadarlık bir alan için kullanacaksınız?

Comment

• Merhabalar. Babam tarlanın bir kenarını bahçe olarak kullanıyor onun için çapa makinesi almayı düşünüyor. Fakat benzinli mi dizel mi direk şanzımanlı mı kayışlı mı olması daha iyi. Yağmur diye bi marka varmış konyada üretilen. Kullanan tavsiye eden ve bana yardımcı olabilecek var mı acaba?

Comment

Working...
                                X