fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

b5a

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları

Sayın Kenan bey;
    B5A yı nizami kullandım derken, biraz açmalısınız...Hangi üründe, hangi miktarda, ne zaman nasıl kullandınız...Başka gübre kullanmadım verim düşük derken,bitkiniz herhangi bir zararlı saldırısına uğradı mı,hastalık geçirdi mi? zirai ilaç kullandınız mı? kullandı iseniz hangi dozda ve B5A dan ne kadar zaman sonra kullandınız?...vs.

Aslında Sayın kenan bey de, sayın kardelen de; bitkinin yetişmesinde bitki besleme,bitki koruma,toprak yapısı,bitki ve tarla bakımı gibi pek çok etkenin etkili olduğunu biliyorlar...Sadece Nizami kullandım sonuç alamadım ile bu konuda karar vermenin yanlış olduğunu da...
    Bu konunun eğitimini almış kişiler olarak bunu yapmamalısınız...

Saygılar...

Comment

Cevap: B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları

Zaten ikimizde bunu bildiğimiz için size soruyoruz. Biz B5a nında hangi koşullarda kullanılacağını ii biliriz.
      Sayın ovak savunma mekanizması ile hareket edip cevap vermenize gerek yoktur.
      Verim alamadıysak bu üründen demekki şartların hepsi oluştuğu halde olmamıştır. Bu sitenin saç ayağı üçlüsünden biridir kenan bey. Sırf kötülemek için konuşmaz hatta ürünün başarılı olmasını ister neden kendinizi ve tanıtım pazarlama tekniğinizi chak etmiyorsunuzda ayak yapıyorsunuz yok şu yapıldımı bu yapıldımı diye.
      Evet doğru söylemişsiniz biz çok ii biliriz, Ama siz hala idrak edemediniz saygılar

Comment

Sayın kardelen;
        Sizinle polemiğe girmem...Ne söylenmek istendiğini herkes anlıyor...Komik duruma düşmeyin...

Comment

Ben polemiğe girmiyorumki sevgili ovak:
          Burası bir site bende anlamadım demedimki anlamak istemeyen sizsiniz.
          Eleştiri kabul etmiyor ve hırçın davranıyorsunuz ben çok rahatım hayırlı günler kolay gelsin.

Comment

merhaba b5 hakında bilgi alabilirmiyim ben vandan katılıyorum sıvı gübüre halında bilgilendirilmek istiyorum

Comment

Sevgili Aslan Bu başlık altındaki tüm yazıları okursanız hedefinize ulaşırsınız. Buraları okuduğunuz halde anlamadığınız yerler varsa onları açık ve seçik sorarak öğrenebilirsiniz saygılar sunarım.

Comment

sevgili apdulah aslan arkadaşım bana 0505 212 34 27 numaralı telefondan çagrı bırakırsan seni ararım. van ilimizde kullanılan b5a sıvı gübre ile ilgili adresler verebilirim saygılar

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  İlk soru benden,

Meyve ağaçlarında ağustos ayında yani bu günlerde B5A gübresinin kullanılmasının ne tür bir etki etmesi beklenmelidir. Meyvelerin hızlı büyümesi mi? sürgün uzaması mı? yoksa hiç kullanmamalı mı? çünkü bu zamanda kullanılan bir gübre bitkilerin kışa hazırlanma sürelerini öteleyip geciktireceği için dondan etkilenmeleri muhtemel dir. Eğer B5A bir kimyasal gübre olsaydı kesinlikle kullanılmasını tavsiye etmezdim. Bu yönde B5A hakkında bir yorum yapamıyorum...
                  ben ısparta ilce gelendost elma ketti b5a kullandım ben fidanlara ben siz ısparta gelemniz istiyorum ben arayın 0542 562 68 11

Comment

NE oldu onu anlatın yeter bizim oraya gelme şansımız yok ama

Comment

moko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      ben ısparta ilce gelendost elma ketti b5a kullandım ben fidanlara ben siz ısparta gelemniz istiyorum ben arayın 0542 562 68 11

Acaba yabancı bir milletten misiniz?

Comment

adenozin tri(3) fosfatın yapısı
                        adp +h3po4+(7300)enerji=atp+su
                        bu reaksiyonu dünyadaki canlı diye nitelendirilen her varlık yapmaktadır.
                        sizin gübreniz bu çift taraflı kimyasal olaya herhangi bir etkidemi bulunuyor bunu tam olarak anlıyamadım. bitkiye bitkiye neyin nasıl yeteceğini açıklayabilirmisinz. sözlerinizi yanlış yorumlamış olabilirim çünkü şuanda çok uykusuzum amagerçekten merak ettim zirrat fakültesinde bize öğretilen bitki fizyolojisi biraz eskidimi ? saçmaladıysam özürdilerim

Comment

Güzel bir soru...İşte B5A nın farkı burada ortaya çıkıyor...
                          Bitki, yapraklarında ADP,ATP,NADP,NADP-H GİBİ ENERJİ MOLEKÜLLERİ sentezler.Yine bitki,ADP'Yİ ATP'ye çevirebilmek için 400 kalori harcar...B5A organik sıvı gübre ile hümoral ve hücresel bağışıklık sistemi güçlendirilen bitki, ATP yi ADP ye indirgeyerek 7000 kalori enerji açığa çıkarır ki; bu da yaprakları dökülmeyen bitkiye fazlasıyle yeter.Bitki yaprakları vasıtasıyle güneşten ve atmosferden enerji alır...Yaprağı dökülen bitki ise topraktan yer...Umarım yardımcı olmuşumdur...SAYGILAR...

Comment

Working...
                          X