fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5a organik sıvı gübre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: B5a organik sıvı gübre

B5A Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar:
    Bulutlu havalarda ( güneşin olmadığı durumlarda), toprak soğuk ise saat 15 den sonra B5A uygulaması yapılabilir.
    Yağmurlu havalarda, yağmur yağarken olmak kaydı ile günün her saatinde B5A uygulaması yapılabilir.
    2- B5A kökten uygulamalarda 1 kg’ı en az 400 litre, yapraktan uygulamalarda 1 kg’ı en az 800 litre suya karıştırılarak uygulanır.
    Ancak sadece kök uygulamalarında geçerli olmak üzere:

Toprak ıslak ise 1 kg B5A 200 litre su ile karıştırılarak kullanılabilir.
    Sabah çiğ düşen mevsimlerde, toprak soğukken 1 kg B5A 200 litre su ile karıştırılarak kullanılabilir. Bu durumda uygulama çiğ düşmeden önce yapılmalıdır.
    3- B5A kullanılırken karışım tankları mutlaka deterjanla yıkanıp bol su ile durulduktan sonra B5A konularak sulandırılmalı ve karışım hazırlanmalıdır.

4- B5A asla ilaçlı tohum, tarım ilacı ve kimyasal gübre ile birlikte kullanılmaz. İlaçlı tohum, tarım ilacı ve kimyasal gübre kullanımından 10 gün önce veya 10 gün sonra B5A kullanılabilir.

5- B5A yanmamış hayvan gübresi ile birlikte veya yanmamış hayvan gübresi kullanılan alanlarda kullanılamaz. Usulüne uygun olarak yakılmış hayvan gübresi kullanılan alanlarda hayvan gübresi kullanımından 10 gün önce veya 10 gün sonra B5A kullanılabilir.

6- B5A dan istenilen sonucun alınabilmesi için sulu tarlalarda ya sulama sonrası veya sulama sırasında, kuru tarlalarda yağmur sonrasında toprak ıslak veya nemli iken, seralarda ve damlama sistemli tarlalarda tesisat temizlendikten sonra ve sulama periyodunun orta kısmında uygulama yapılmalıdır.

7- B5A klorlu şebeke suyu ile kullanılamaz. B5A kaynak - kuyu suyu ile kullanılmalıdır.

8- B5A uygulanan tarlalarda, bahçelerde , seralarda ve her türlü yeşil alanlarda, bitki yaprak renkleri koyu yeşil yerine açık yeşile dönüşecektir.Bu açık yeşil renk B5A kullanımı ile yapraklardaki tüm solunum bazlarının açıldığını ve çalışmaya başladığını gösterdiği için endişe edilmemeli ve ürün hasadı beklenmelidir. Ürün hasadında gerek verimlilik ve gerekse ürün kalitesi olarak B5A ‘ nın farkı ortaya çıkacaktır.

Comment

Yani ben bundan şunu anladım güneş olmadığı zaman saat 15 ten sonra B5A yı kullanbilirim fakat şunu anlamadım neden toprak ıslak iken kullanılacak suyun miktarını 400 litreden 200 litreye düşürüyoruz acaba

Comment

Toprağın nem oranı çok yüksek olduğu için.

Comment

peki bu ürünü bu sene şubat ayında diktiğim fidanlarada uyguladım 5 litre verdim Bunun bu fidanlara bir zararı olur mu acaba

Comment

Ne kadar alana ve fidana 5lt kullandınız.

Comment

73 tane değişik türde ağacım var bunlardan 40 tanesini geçen sene 33 tanesini bu şubat ayında diktim alanım yaklaşık 2 dönüm 0-5 yaş arası fidanlarda 5 litre dendiği için ben hepsine taç izdüşümlerini bir bel boyu açıp ağaç başı 5 litre B5A verdim

Comment

Öncelikle herkese selamlarımı ve saygılarımı gönderiyorum.Ben bir soru sormal istiyorum izninizle ! Bahse konu ilacı internetten sipariş ettim ve evde çiçeklerimde küçük ağaçcıklarda kullanmak düşüncesindeyim.Bahse konu ilaç hakkında yazılanları okudum.Saksılarda toprak yerine torf kullanıyorum.Torf üzerindede yararlı etkisi olurmu ?

Comment

Ben kendim kullanıyorum. Eğer yeriniz havadarsa oldukça işe yarıyor, ancak saksınız havadar bir yerde olmalı.

Comment

acaba yeni diktiğim fidanlarıma uygulamakla yanlış mı yaptım henüz bir cevap gelmedi?

Comment

bunun uygulamasını doğru yaptıktan sonra yenide veya eskide yapmanız bir şey değiştirmez yeterki yüksek alkali ve yüksek asidik toprrak olmasın ve zamanında ve yerinde uygulama yapılsın saygılar

Comment

AĞAÇLARDA UYGULAMA

AĞAÇLARIN YAŞLARINA VE TOPRAKTAKİ ORGANİK MADDE MİKTARINA GÖRE KULLANILACAK SU VE B5A MİKTARININ TESBİTİ

KULLANILACAK B5A MİKTARI VE SU MİKTARININ TESBİTİ:

Gerek meyve olsun ve gerekse peyzaj ağaçları olsun her türlü ağaçta uygulama aynıdır. Önce toprak analizi yaptırılır.Toprak analizi sonuçları ve dekar başına düşen ağaç sayısı dikkate alınarak kullanım miktarı aşağıdaki şekilde tespit edilir.
                        Organik Madde Miktarı:0-2 ise 1 kg.B5A 3.500 metre kare alana uygulanabilir.3.500 metre kare de toplam olarak 105 adet ağaç varsa (dekarda 30 ağaç) ağaçların her yaşı için 1 litre su kullanılacak şekilde toplam kullanılacak su miktarı tespit edilir. Örneğin bu 3.500 metre kare deki 105 ağaç 5 yaşında ise toplam 105 ağaç olduğuna göre 105 adet ağaç x 5 litre (ağaçlar beş yaşında olduğu için) = 525 litre su ihtiyacı tespit edilir ve 1 kg B5A 525 litre suya karıştırılarak 3.500 metre kare alanın tamamına uygulanır.
                        Organik Madde Miktarı:2-3 ise 1 kg.B5A 4.000 - 5.000 metre kare alana uygulanabilir. Dekarda 30 ağaç var ise 5.000 metre kare de 150 ağaç vardır. Bu ağaçlar 10 yaşında ise 150 adet ağaç x 10 yaş = 1.500 litre su ihtiyacı tespit edilir ve 1 kg.B5A 1.500 litre su içerisine konularak 5.000 metre kare alanın tamamına uygulanır.
                        Organik Madde Miktarı3 den büyük ise 1 kg.B5A 5.000 - 7.000 metrekare alana uygulanabilir. Dekarda 30 ağaç var ise 7.000 metrekarede 210 adet ağaç vardır. Bu ağaçlar 7 yaşında ise 210 adet ağaç x 7 yaş = 1.470 litre su ihtiyacı tespit edilir ve 1 kg B5A 1.470 litre su içerisine konularak 7.000 metre kare alanın tamamına uygulanır. Aynı organik madde miktarına sahip arazide ( organik madde miktarı 3’den büyük olan arazide) ağaçlar 30 yaşında ise ve dekarda 30 adet ağaç varsa 7.000 metre kare de 210 ağaç vardır. Bu durumda 210 adet x 30 yaş = 6.300 litre su ihtiyacı tespit edilir ve 1 kg B5A 6.200 litre su içerisine karıştırılarak 7.000 metre kare alanın tamamına uygulanır.
                        Ağaçlarda sonbaharda, ilkbaharda ve döllenme sonrası olmak üzere toplam üç uygulama önerilmektedir. Üç uygulama da kökten yapılabileceği gibi ikisi kökten ve birisi (döllenme sonrası olan üçüncü uygulama).
                        Uygulama mevcut sulama sistemlerinden herhangi birisi ile (damlama,salma sulama vb.) yapılabileceği gibi holder,taral, pulvarizatör, spring,yağmurlama vb.ile da yapılabilir.

Sayın Paşa 57; yukarıdaki teknik açıklamlara göre, kullandığınız B5A miktarı fazla olmuş, Tahminim toprak bu fazlalığı tolere edebilir. Tavsiyem, şu anki toprak durumunu belirleyebilmeniz için toprak analizi yaptırtmanız.

Comment

bende bu yıl diktiğim aşı kiraz bahçemin ilk beş dönümünde deneyeceğim büyük risk ama denemeye değer beş dönümde 110 fidan var inşallah faydalı olur haziran ayı sonu gibi uygulayabilirim sizce uygun bir zamanlama mı bir de gece uygulayacağım

Comment

sayın ebrar sizce haziranda uygulamam sakıncalı mı ve uyguladığımda ne gibi değişimler ve faydalar gözlemleyeceğim

Comment

149. mesajı dikkatlice okursanız, ağaçlarda uygulama zamanı ve şekli hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Bu durumda, ilkbahar uygulaması ile birlikte üç aşamada B5A uygulaması yapılır.

Comment

Merhaba Hüseyin bey, pirinç (çeltik) ekiminde B5A kullanmak mümkün müdür? Eğer mümkünse ne şekilde tatbik edilmedilir? Bilgi verirseniz sevinirim.

Comment

Working...
                                X