fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI

Patent için ANKARA'da bir patent vekili ile anlaşmaya vardık. Prosedür yürüyor. Yalan söylemiyeyim 8.5 hp.lik motoru denemedim. Uyarınız için teşekkür. Hemen deneyeceğim.

Comment

slm öncelikle çalışmalarınızıu takip ediyorum belki ilk mesajımda alaycı bir tabir kullandım ama biraz gerçekçi olmak gerekiyor.adamlar binlerce adet çapalama makinası üretip 4-5 bin tlye satıyor bunu çin işi siz yerli ve uzaktan kumandalıyı bu fiyata vermeyi taahhüt ediyorsunuz.ayrıca bu işlem için elektronik olarak da bilgi ve birikim sahibi olmak ve ona göre çalışma yapmak gerekmiyormu.tabi diğer arkadaşların dediği gibi hala resimleri de yok ayrıca tel numaranız da bende kayıtlı daha önce vermişsiniz aldım ve makina çıkar çıkmaz arayacağım bundan emin olun saygılarımla.inşallah başarırsınız ve bizde TÜRK aklının neden dışa gittiğni bir kez daha görürüz.hayırlı olsun şimdiden

Comment

Bazen bu forumu hakkım olmayan bir şekilde kullanıp haksızlık ediyormuşum gibi düşüncelere kapılıyorum. Uyaran olursa gücenmem ve dikkate alırım. Sayın bahcivankurt, ben yazılarınızı yorumlayamadım, kastettiğinizi anlayamadım. Yaklaşık bir hafta önce parça tedariki ve anlaşma yapmak için BURSA'da idim. Keşke biraz daha gidip sizi ziyaret etse idim. Niyetim bu akşam saat 19.00 civarında bazı resimleri EKLETTİRMEKTİ. Bu işi başkasına yaptıracaktım. İki sebepten ötürü: 1 teknolojiyi bilmiyorum, 2 bilgisayarım gitti. Uzaktan kumanda konusunda haklısınız. Biz klasik çapa makinalarında didon kolunu kaldırdık. İstanbul, Esenler'de bir firmaya özel spiral halatlar yaptırıp toplam 7 hareketi spiral halatlarla makinaya ilettik. Mesafe 4 metre. Makina ile kullanıcının arasını açıp tehlikeyi sıfıra indirdik. Tüm bunları yapabilmek içinde makinayı tümden değiştirdik. Klasik olarak önde bir aks halinde dönen bıçaklar ile arkada toprağa saplanan denge demiri şeklindeki yapıyı değiştirdik. Çalışan bir SSK emeklisi olarak elime geçen tüm parayı bu işe yatırıyorum. Son krizde 3 ay gibi bir süre işimizi kaybettik. Gecikmelerin nedeni budur. en son bana itiraf ettirdiniz. Yine tekrar açıklamaya çalışayım. İki model düşünüyoruz. Bu bahsi geçen yarı uzaktan kumandalı modeldir. Tam uzaktalı modelin uyarlaması Elektronikçi ve elektrikçi olan yeğenlerimin işidir.

Comment

Bursa'ya geldiğinizde keşke görüşebilseymişiz.

Comment

Selahattin bey inanın ki aklımdan geçti. Hatta mesajlarınızdan birinde telefon numaranız vardı. BURSA OTOSANSİT sık sık gideceğimiz bir yer. Nasip olursa bir dahaki sefere. İlginize teşekkürler. Şu an internet kafedeyim. Birkaç resim ekleyecektik. Benim sebep olduğum birşey değil. Arkadaşlar kartı açmaya uğrasıyorlar.

Comment

abi bunun bize maliyetı ne olacak peki

Comment

Eğer ANTOR yada PANCAR motorlarını üreten firmalarla anlaşabilirsem, 4.750 TL altında bir rakkam artı kargo... Şu an en düşük fiyat ile piyasaya girebilmek için çabalıyorum.

Comment

Uzaktan kumanda konusunda haklısınız. Biz klasik çapa makinalarında didon kolunu kaldırdık. İstanbul, Esenler'de bir firmaya özel spiral halatlar yaptırıp toplam 7 hareketi spiral halatlarla makinaya ilettik.
                  İnanılır gibi değil, Örneğin çapa makinesi yumuşak yere geldi ve dalma yapıyor bunu elde kullanırken hissedebiliyorsunuz ve ona göre anında denge civisini kullanarak aşağı yukarı şeklin de haraket ettirerek çapalama yapıyorsunuz, bu uzaktan kumanda ile nasıl hissedebileceksiniz, malum biraz geç kalmak daha da gömülmesine sebep olacak, Tamam denge civisini anında yukarıya çekerek makinenin gömüldüğü yerden çıkmasını sağlıyabilirsiniz, bu seferde makine çıktıktan sonra ki yer çapalanmamış kalacak.

İkinci bir şey dönüşler, onuda kumanda ile döndürdünüz diyelim, kumandaya biraz geç komut vermek veya kumandanın tuşu basmadı veya kullanıcı heyecanlandı hangi tuşa basacağını şaşırdı bu zaman zarfın da makine ağacın üstüne çıktı mı olacak, nasıl olacak, yoksa önüne bir emniyet çubuğu koyarak önüne gelen bir engel karşısında motor duracak mı? bu gibi şeyler bir açıklama yapabilirmisiniz.

Sizleri destekliyorum heyecanınızı kırmak asla istemem, sizlerle gurur duymak bir türk olarak benim de hakkım diye düşünüyorum, Çok üzgünüm İnanın sizlere olan inancımı yitirmeye başladım, neden mi kaç gündür bir fotoğraf koyacağım diyorsun, nadense o fotoğraf bir türlü gelmiyor. Tamam anlıyorum bilgisayarda acemisin internetten birine buraya nasıl fotoğraf ekliyeceğim desen gösterirler. Fotoğraf Koymak istemiyorsan şu şu nedenlerden dolayı fotoğraf koymak istemiyorum dersin, açıkca söyliyebilirsin seni anlarız. Söylediğin sözlerin arkasın da durmazsan söylediklerine olan güven tabi ki sarsılır.
                  http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Sayın LİLİUM, şu an bir internet kafedeyim. İmece halinde kameramın hafıza kartını açıp size resimlerimi yollamaya çalıştık. Herhalde virüs bulaştırmışım. 0 536 866 06 11 internet kafenin müstecirinin numarası. Şimdi gelelim teknik konuya. Biz bu makinaya üç çeşit uzaktan kumanda koyacağız. Spiralli yarı uzaktan kumanda (ucuz, basit, arıza riski düşük tamiri basit, mesafe 4 metre) elektrikli yarı uzaktan kumanda (aynı özelliklerde mesafe 10 metre) elektronik uzaktan kumanda... Kendimi sizin yerinize koyduğum zaman sizin yukarıda yazdıklarınıza hak veriyorum. Kullanıcı resminde gördüğünüz çapa makinası benim ikinci makinamdır. Temel mantık şu: Makina kullanıyorsam ben niye yorulup terliyorum. Ben yoruluyorsam o zaman bu makinanın tasarımı farklı. Bu size yazı ile tanıtmaya çalıştığım makinayı kullandığınız makina gibi düşünmeyin. 130x120 cm ölçülerinde tamamen farklı bir tasarımdır. Yüksekliği 60 cm. Çapa bıçaklarının çalışması ile yürüyüş takımının çalışması senkronizedir. Çapa bıçaklarının belirli bir tur sayısından sonra yürüyüş takımı devreye girer. O sebepledir ki denge çivisi dediğiniz lama demirine ihtiyaç yoktur. Ortalama 12 hp çapa makinalarında 3. viteste çapa bıçakları 140-170 devir yapar ki normal şartlarda engüzel çapa bu devirde yapılır. Sizin dediğiniz ağaca çarpma gibi riskler için çapalama hızlı, ilerleme yavaş (dakikada 4-6 metre) tutularak risk azaltılmıştır.

Comment

işte uzaktan kumandalı çapa makinasının 4/1inin resmi....

Comment

Bu resimler ilk numunenin dört ana parçasından sadece bir kısmıdır. Asıl ticari ve ekonomik tipin video görüntülerini kısa zamanda yayınlamaya çalışacağım. Bu tekniği bilen varsa lütfen tarif etsin.. Yukarıda da yazdığım üzere bunlar tanıtım için değil alelade çekilmiş estetik yoksunu resimlerdir.

Comment

Çok ilginç bir makina diğerlerine hiç benzetemedim, o önde görülenler yürüyüş ayaklarımı yoksa çapalama kurubumu?

Ağırlığı ne kadardır bu makinanın, bayağı ağıra benziyor ki bu da güzel zira ağırlık önemli.

En yakın zamanda vidio yu bekliyoruz, bu konuda sayın selsarac size yardımcı olacaktır umarım.

İnanın bu gerçekleşirse diğer çapa makineleri popüleritesini yitirecektir. Başarılar sayın makineci, heyecanla sizleri takip ediyoruz.
                          http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

selam aleyküm makinacı kadeş ben yeni üyelerdenim yaklaşık 4 gündür yazılarınızı takip edeyorum ve maşaAllah oncama tahriklere karşı hala dimdik ayaktasınız haa yanlış anlaşılmasın bu sözlerim sırf teşvik içindir bende bir makina imalatçısı olarak sizi sonuna kadar destekliyorum eğer benim yapabileceğim bir şey olursa seve seve yapmaya hazırım maddi yada manevi tabiki kendi gücüm kadar ben ıspartada ikame ediyorum ve önceleri çok değişik makinalara imza attım mesala en çok yaptığım makinalardan biri elma seçme makinası ama yaklaşık 4 senedirde yapmayı bıraktım şimdiki imalatım katı yakıtlı
                            kallorifer kazanı yapıyorum ve bir markam var markamda rifade merak edenler tıklayabilir www.rifade.com.tr bu siteyi bulma sebeblerimden biri de seraları ısıtma sistemine yavaş yavaş geçmeyi düşünüyorum onun için buralardayım tabi nasibse ayrıca makinacı kardeşim ben bu bölgede size bayilik olur yada servis her konuda yardımcı olurum

Comment

Sayın LİLİUM, önde gördükleriniz özel bir form verilmiş çapa bıçaklarıdır. Yürüyüş takımları, güç aktarım mekanizması, ileri-geri mekanizması , sağa-sola dönüş ile kullanıcının boynuna asılan kumanda mekanizması bu resimde görünmemektedir. Görünmemesinde de kasıt yoktur.

Diğer makinaların popülaritesine gelince kimsenin malını kötüleyemeyiz, kullanıcının takdirine kalmış birşey... Sözleriniz için müteşekkirim.

Comment

Sayın RİFADE, Nasrettin Hocanın damdan düşme hikayesini bilirsiniz. Sitenizi inceledim. İş kurup büyütmek ayakta tutabilmek ile baba olup çocuk büyütmek arasında bir fark yok değil mi? Bu forumu bu konu ile meşgul etmiyeyim. Size faks çekeceğim. Selamlar..

Comment

Working...
                                X