fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

    semihmez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar önerilerinizi merak ediyorum. 1 dönüm kadar yerim var yağmur 250 gx 200 honda motor 6.5 hp ? bizi üzmez değil mi?
    hayırlısı olsun nekadara aldınız. yet 250 modelimi bende yaklaşık bir dönüm yer için bakıyorum ama bayi flaş 240 önerdi benzinli 1830tl sizin aldınız benzinlimi dizelmi

    Comment


    • Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

      Yok alamadım bayii 20 güne gelir dedi benzinli 2350 fiyat. Dizel fiyatları epey uçuk. Flaş'ın motoru honda mı? 5.5 hp ? 6.5 hp ?

      Comment


      • Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

        semihmez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Yok alamadım bayii 20 güne gelir dedi benzinli 2350 fiyat. Dizel fiyatları epey uçuk. Flaş'ın motoru honda mı? 5.5 hp ? 6.5 hp ?
        evet honda motorlu gx 160 ama kohler motorlusuda var 5,5 hp budaha uygun gibi geldi bana

        Comment


        • Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

          kama 910 e ler 2000 civarı kendimde kullanıyorum gayet memnunum hemde yük taşımakta dahi baya başarılı

          Comment


          • Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

            SLM. BU SİTEYE 3. MESAJIM İLK İKİSİNDE YARDIMCI OLUNMASI HAKKINDAYDI AMA YARDIM EDEN BİRİ YADA BİRİLERİ ÇIKMADI BENDE ÇAPA MAKİNASI ALMAYI DÜŞÜNEN FAKAT BEN GİBİ İKİLEM ÜÇLEM HATTA DÖRTLEM ARASINDA KALIP NE YAPACAĞINI ŞAŞIRAN ARKADAŞLARA YARDIMIM DOKUNUR DÜŞÜNCESİYLE YAZIYORUM. KAAN 26-S ALDIM OCAĞIN 5 İNDE VE 12 SİNDE DENEDİM BENCE SAĞA SOLA YİYİNTİ OLMADAN İŞİMİ GÖREYİM DİYORSANIZ TEREDDÜT ETMEDEN KAAN ALIN . AMACIM ONUN BUNUN REKLAMINI YAPMAK DEĞİL SADECE FİKİR VERMEK DİĞER BAZI MARKALARIN YARI FİYATINA SAHİP OLABİLİRSİNİZ ŞU KADARINI SÖYLİYİM 3 SAATTE 20 VE 30 YAŞLARINDA 64 ZEYTİNİN DİBİNİ DAL DÜŞÜMÜ GENİŞLİĞİNDE ÇAPALADIM. YİNEDE KARAR SİZİN.

            Comment


            • Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

              teşekkürler biz hala kararsızız evt aslında kaan makinaları uygun fakat ben bu tip şeylerde çinlere karşıyım belkide gerçekten iyi makinadır ama bir türlü çin mallarına sıcak bakamıyorum..

              Comment


              • Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

                Merhabalar, bu sene Tokat'ta parça parça toplamda 7 dönüm civarında salamura yaprak için bağ diktik. Şimdi de bir çapa makinesi almak istiyoruz, bağ için uygun olan çapa makineleri hangileridir.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

                Comment


                • iyi günler..

                  2012 YILINA YENİ İMALAT İLE YENİ TASARIM VE ÜRETİM İLE ÇAPA MOTORLARINA TAKILAN ÇAYIR BİÇME APARATI HİZMETİNİZDEDİR..

                  tener YILDIZ

                  0542 322 42 03

                  Comment


                  • yeniden selamün aleyküm.......

                    öncelikle açmış olduğum başlıkta herhangi bir şekilde katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi borç bilirim.
                    daha önce bazı arkadaşlar genel özet şeklinde paylaşımda bulunmuşlardı. halen önceki 49 sayfayı okumayı göze alamayıp direk soru soran arkadaşlara yol gösterebilir düşüncesiyle bir özet çalışması da ben yapayım dedim. buyrun:

                    almayı düşündüğünüz makine işinizi görecek kapasitede olsun. kriterler:
                    arazinizin durumu(düz-meyilli), toprağın durumu (killi-kireçli-kumlu-taşlı vs), arazinin büyüklüğü-küçüklüğü, makineyi taşıma durumları (şehir merkezinde ikamet edip yakın civardan bahçe alıp hafta sonları toprakla uğraşmayı sevenler için(bazı arkadaşların bağ-bahçe evlerinde duran makinelerinin çalındığını yorumlarda okuduk.) ) , sadece yüzeysel çapalama(5-10 cm.) içinmi kullanılacak( ot çapası) yoksa sebze vs. ekimi için sürüm yerine geçecek kadar derin (25-30 cm.) çapalamamı yapılacak? ileri dönük başka ilave aparat kulanımı düşünülüyormu?

                    aklınıza daha birçok soru gelebilir. bu arada fiyat olayı da yine etkili bir kıstas. ancak ucuz etin yahnisi hesabı, sonradan pişman olmamak için 2 kere düşünmek gerek. (sevdiğim bir söz: bir kere almak veya yapmak, iki kere almak veya yapmaktan ucuzdur.) ucuza aldığınız makineyi değiştirmek istediğinizde ya yok pahasına satarsınız yada elinizde kalır. ben 2010 yılı başında 2500 liraya vadeli aldığım taral 22m i 2 sezon kullandıktan sonra (piyasaya 500 tl lik iş yaptım, kendime kullandığımı saymıyorum bile + çapa demirleri bitik vaziyette 1600 e peşin sattım.) üste biraz daha ekleyerek 32m aldım geçen ay.

                    ancak bir uyarıda bulunayım. daha önce çapa makinesi kullanmadıysanız 120-150-180 kg.lık alttan çapalı dizel makineleri kullanmakta epey zorluk çekersiniz. boyunuz ve kilonuz da burada önemli bir etken. (püf noktası: daha önceden sürülüp kazayağı çekilmiş toprak biraz daha kolay işleneceği için makine kullanım tecrübesini kolay kazanmanızı sağlar.) tecrübe kazandıkça makineyi sağa sola ve arkasındaki derinlik demirini hafifçe yukarı aşağı oynatarak daha kolay toprak işleme yapabildiğinizi göreceksiniz. yine de imkanı olanların önce 80-90 kg lık benzinli bir makine ile bu işe girmelerini tavsiye ederim. kendilerini geliştirip makineyi büyütmek istedikleri zaman ikinci el piyasasının oluşmasına ve imkanı kısıtlı olanların bu makinelere daha kolay ulaşmasına vesile olacaklardır kanaatindeyim. (benim yaptığım gibi )

                    aldığınız makinenin kullanma kılavuzunu dikkatlice ve tekrar tekrar okuyun. yakıt olarak alacağınız benzin veya mazotu muhakkak birkaç gün öncesinden alarak dinlendirin. makineye koyarken dinlendirdiğiniz yakıtın çalkalanmamasına dikkat edin. (bazen yakıtı dinlendirdiğiniz şişenin dibinde birkaç damla su biriktiğini görebilirsiniz. benzinli motorlarda karbüratörün, dizel motorlarda mazot pompasının düşmanı işte bu sudur. arıza sebebi olarak yeter. yine benzinli modellerde işiniz bittikten sonra makine çalışır vaziyetteyken benzin musluğunu kapatıp karbüratördeki benzinin bitmesini bekleyin. (usta tavsiyesi)

                    motor yağınıza, şanzımanlı çapa kullanıyorsanız şanzıman yağına arasıra bakın. eksilme varsa tamamlayın.
                    çapa bıçakları bu makinelerde en önemli unsurlardan biri. ya bu bıçakları kolay temin edilen bilinen markalardan alacaksınız, ya da bıçaklar aşınıp bittiğinde makineniz elinizde kalacak. hadi biraz daha iyimser olalım: çapa bıçakları biraz aşındığında sanayide sıcak demirci bulup yalvara yakara uçlarına ilave yaptıracaksınız.(ama ne kadar sağlıklı olur? ilk taşa vurduğunuzda çat diye kırılırmı orası belli olmaz)


                    ve gelelim en önemli noktaya........:
                    sakın makinenin otomatik stop tertibatını iptal etmeyin,ettirmeyin.nette çapa kazaları diye aradığınızda ayak bacak koparanlar ya stop tertibatı olmayan veya dandik stop tertibatlı(mesela düğmeli)makine kullananlar veya stop tertibatını iptal eden (akıllı) kişilerdir. malum biz millet olarak tek elle araba kullanmayı, hatta ellerimizi kullanmadan bisiklet sürmeyi seven bir mizaca sahibiz. çapa makinesinide nasıl olsa tek elimizle kullanırız değilmi?

                    sağlıcakla kalın...........

                    kazasız belasız kullanabilmek dileğiyle............

                    Comment


                    • Semih Bey,

                      YET 250 GX 200 için 2350 TL fiyatı veren bayi kimdir?Bilgisini alabilir miyim?Bu fiyat sadece çapalı mıdır yoksa tekerlekler dahil midir??

                      Comment


                      • Sayın Patriot,

                        Son notunuza ufak bir itirazım olacak; Yağmur hiçbir modelini İtalya veya başka bir ülkede ürettirmemektedir.Tüm modelleri Türkiye'de üretilmektedir.

                        Saygılar

                        Comment


                        • çapa makinelerinde kullanılabilecek birkaç aparatı içeren bir video linki buldum. zeynelamca sizin yaptığınız aparatlar bunlara benziyormu acaba?

                          Comment


                          • Merhaba arkadaşlar. 7 dönüm asma bağı için weima 1100 ae (7 hp dizel) almayı düşünüyoruz (1750 tl) uygun olur mu sizlerce ve bu marka hakkında neler söyleyebilirsiniz. Birde aklımızda
                            Kama srz 100 e (7 hp dizel, 1900 tl)
                            General Power gp 370 (7 hp dizel, 2100 tl) var .
                            Çalışmaya uygunluk ve servis açısından hangisi uygundur. Bağı yeni diktik ve çapa makinesini de ilk defa kullanacağız, her konuda acemiyiz ve her türlü tavsiyeye ihtiyacımız var anlayacağınız ve bu işe en fazla 2500 TL verebiliyoruz. Çünkü yıllar sonra hem memlekete ev yapmaya hemde bağları yapmaya kalkıştık. İnşallah alnımızın akıyla çıkacağız bakalım. Yardımlarınız için teşekkürler
                            Last edited by ilca; 05.02.12, 01:17.

                            Comment


                            • sayın ilca,
                              söylediğiniz markalar hakkında ancak alan ve kullanan kişiler yorum yapabilir. alacağınız yere sorun daha önce kime satmışlar, onları arayıp bulun ve onlardan görüş alın.

                              makinenin çalışmaya uygunluğu göreceli bir konudur. önceki sayfada 490 nolu mesajımı okuyun.
                              servis konusu ise tamamen alacağınız makinenin bulunduğunuz yerde ne kadar yoğunlukla kullanıldığına bağlıdır.
                              benden tavsiye: makineyi internet üzerinden veya bulunduğunuz yerdeki hırdavatçılardan almayı düşünmeyin. tarım alet ve makineleri satan yer varsa oradan almak daha iyidir. zira hırdavatçılar sadece makine satar. yeriniz 7 dekar olduğuna sıksık çapa bıçaklarınız aşınacaktır. bunları temin edebileceğiniz bir markaya yönelmenizi ve bütçenizi biraz daha zorlamanızı öneririm. karar yine de sizin.

                              Comment


                              • akşamdan beri 50 sayfa yorumu okudum altı üstü adam gibi bir çapa makinası almak için ön bilgiye sahip olayım diye.
                                fakat gördüğüm şu ki bence burdaki yorumcuların yarısından fazlası bu işin ticareti ile satışı ile uğraşan kişiler.yalandan yere marka reklamı yapmasın kimse.
                                üç beş kuruş kazanacağız diye insanların kararsızlığını istismar edenlere sözüm.işlerimizin kolaylığı açısından arayışlarımızın kaliteli ve ekonomik olanları tercih ederken gözünü para hırsı bürümüş bu tip simsarlara karşı daha dikkatli olalım.parayı bostandan toplamıyor hiçbirimiz.

                                Comment

                                Working...
                                X