fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: Çapa Makineleri Hakkında

https://gardensel.com/tr/ mesaj 298 Sn. LILIUM tarafindan resmi verilen
    4X4 ile ot ile mücadelede kaz ayagi ve pulluk kullanilabilir. Nedense bizde 4 X 4 düzenine dönük capalama makinasi yapilmiyor. Sadece romork ile yük tasima amacli kullanilmaya dönük üretim yapiliyor. Ben sahsen 4x4 seklinde üretilmedigi müddetce capalama makinasi almiyacagim. 2 - 10 dönüm arazi sürekli titreyen - ziplayan capalama makinasi ile mümkün degil. Aldiginmiza pisman olursunuz. Agac dipleri icin olabilir. Onunda agir degil, hafif olmasi gerekli ki döndürürken eklemleriniz romatizma olmasin.Agrilar icinde geceler gecirmeyin.

Comment

benzililer 300 m2 için derken neyi kastettiniz acabag fazla çalışacandan dolayı arıza mı yapar yoksa gücü az oldundan dolayımı deyelim ki bahçe 750 m2 ama bunun hepsini aynı günde olmıyacak çünkü illa bir taraflarda bir şeyler ekili yani kısım kısım kazıyoruz bu makinalar 20 cm aşagı gerçekten inermi çünki babam kürekle kazmış gibi asla yapmaz onlar diyor birde bu kg agır olması avantaj mı yazdıgım cihazlardan hangisini incelemem gerekiyor.

Comment

kenzz_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        benzililer 300 m2 için derken neyi kastettiniz acabag fazla çalışacandan dolayı arıza mı yapar yoksa gücü az oldundan dolayımı deyelim ki bahçe 750 m2 ama bunun hepsini aynı günde olmıyacak çünkü illa bir taraflarda bir şeyler ekili yani kısım kısım kazıyoruz bu makinalar 20 cm aşagı gerçekten inermi çünki babam kürekle kazmış gibi asla yapmaz onlar diyor birde bu kg agır olması avantaj mı yazdıgım cihazlardan hangisini incelemem gerekiyor.
        Evet benzinlilerde capa daha hizli döner. Hizlidir ama gücsüzdür. Diesel agirdir ama güclüdür. Sienin sürat ile isin yok. Güce ihtiyacin var. Benzin M2 büyüdükce fazla benzin yakar ve yorar. Diesel güclüdür, benzinliideki gibi (istop etmesin diye) sik sik gaz vermen gerekmez.
        Az yakar. Yer kücük ise bu telore edilir. Büyükse yorucu ve ekonomik degil.
        Makinanin yaptigini traktör bile yapamaz. Makinanin gectigi topraga el ile ( takimsiz) istenilen yapilir. Yani toprak o kadar kabarmis ve un gibi yumusak durumdadirki istenilen yapilir. Bilmiyen , kullanmiyanin görüslerine itibar edilmemesi gerekir. Bu makinalar 20 cm kadar iner. o tarafi sorun degil. Fakat bütün tarla icin 20 cm derinlik hic sart degil. Ekilecek yatak da olabilir. Ot ile mücadelede 10 cm bile iyi derinliktir. Kolay gelsin

Comment

arkadaşlar taralın 21m honda motorlu ile 22m taral motorlu aynı fiyat benzilide 2000 tl birde antrac diye bir marka var antrac 200 bunun fiyatıda 2,300 tl benzilli honda motorlu şanzımanda lombardini fabrikasında üretilmiş türkmalı şanzıman diyor benim size sordugum emre 5500 çapalama makinasında honda motorlu ama şanzımandan hiç basedilmemiş bunun fiyatıda 1400tl civarı ama kg oldukça hafıf agırlıksız 58 kg yazıyor sizce yaklaşık 1000 metre kare arazi okadar olmayabilirde nasıl bir makina almalıyım normalde sivri kurekle kazıyoruz hep arada at ile sürdürüyoruz yani bu makina birdaha sivri kurekle kazmaya gerek kalmıyacak şekilde yapması gerekiyor toprak ta taş filan yok bütçem 2500 tl kg mı hafif olanlardan mı tercih edilmeli agır olanlardanmı formu baştan sona okudum bazıları 80 ile 100 kg arasından aşagıda olanlar iş yapmaz diyor bazıları ise kg hafif olsun diyor iyice hangi makinalara bakacagımı şaşırdım bu emre 5500 buldum ama oda 55 kg pek iş yapmaz geliyor fiyat cazıp ama cebimden 3000 tl çıksın ama şu bahçeyi birdaha elle kazmak olmasın 1500 tl verip önceden kazılmış bahçeyi işleyecekse hiç lazım degil.

ben interbekir rumuzlu arkadaşa katılmıyorum. 2 senedir taral 22m kullanmaktayım .taşsız fazla ot olmayan 1500 m2 araziyi yata kalka sabahtan akşama hallederim.en fazla da 5 lt benzin yakarım.
          daha önceki mesajlarımda da ifade ettiğim gibi makine ilk kullanımlarda biraz yorsa da kullanım tecrübesi arttıkça makineye nasıl hükmedeceğinizi daha iyi öğreniyorsunuz.
          ondan sonra çalışmasıda daha zevkli oluyor.....
          taral 22m almanızı tavsiye ederim....

Comment

size katılıyorum.10 hp lik dizel bir makina kullanıyorum.yaklaşık 150 kg.1 dönümlük bir yeri bir saatte halleder(tava bağlı tabii).bu makinalarla ilgili birçok video izleme şansınız var.eminim fikir verecektir.(merak edenler için)

Comment

ozencan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              ben interbekir rumuzlu arkadaşa katılmıyorum. 2 senedir taral 22m kullanmaktayım .taşsız fazla ot olmayan 1500 m2 araziyi yata kalka sabahtan akşama hallederim.en fazla da 5 lt benzin yakarım.
              daha önceki mesajlarımda da ifade ettiğim gibi makine ilk kullanımlarda biraz yorsa da kullanım tecrübesi arttıkça makineye nasıl hükmedeceğinizi daha iyi öğreniyorsunuz.
              sizin makinanız honda motorlumu taral motorlumu acabag birde bunlarada bıçakları genişletip daraltma gibi bir şansımız varmı

Comment

ozencan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                " taşsız fazla ot olmayan 1500 m2 araziyi yata kalka sabahtan akşama hallederim.en fazla da 5 lt benzin yakarım."

Sorun zaten burada. Bende yagmurun YET 510 12 HP lombardini vardi. 9 dönüm arazi 2 günde biterdi. Hemde 5-6 litre diesel ile. Nerde o tassiz ve otsuz arazi ? Bizdeki tam tersi. Hem tasli, hem otlu. Bunu yapabilen insanin agir is yapabilen adaleli, güclü kuvvetli olmasi gerekir. Yükü adalelerin tasimasi lazim eklemlerin degil. Ayrica kücük benzinli capalama makinem ile agac diplerini yapiyorum.Herkes istedigini yapsin. zaman en iyi ögreticidir. Tecrübemi bilgimi aktardim. Geriye dönük sayfalari okumadan tartisma da olmaz. Olamaz. Her konu tekrar tekrar islenmemeli. Sadece anlamak isteyene cevap verebilirim.

Comment

Akadaslar merhaba beni bir donum yerim var. Bu yerimi capalamak hayli zor geliyor.Bunun icin bir capalama almaya karar verdim.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Comment

sizin makinanız honda motorlumu taral motorlumu acabag birde bunlarada bıçakları genişletip daraltma gibi bir şansımız varmı
                    makinem honda motorlu.
                    çapa bıçaklarının uçlardaki parçalarını sökerseniz daralıyor. normal 90 cm genişlik 60 cm ye iniyor. 90 cm den daha fazla genişletmeyi ise düşünmedim. zaten makinenin gücü de yetmez diye tahmin ediyorum.

Comment

interbekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      " taşsız fazla ot olmayan 1500 m2 araziyi yata kalka sabahtan akşama hallederim.en fazla da 5 lt benzin yakarım."

Sorun zaten burada. Bende yagmurun YET 510 12 HP lombardini vardi. 9 dönüm arazi 2 günde biterdi. Hemde 5-6 litre diesel ile. Nerde o tassiz ve otsuz arazi ? Bizdeki tam tersi. Hem tasli, hem otlu. Bunu yapabilen insanin agir is yapabilen adaleli, güclü kuvvetli olmasi gerekir. Yükü adalelerin tasimasi lazim eklemlerin degil. Ayrica kücük benzinli capalama makinem ile agac diplerini yapiyorum.Herkes istedigini yapsin. zaman en iyi ögreticidir. Tecrübemi bilgimi aktardim. Geriye dönük sayfalari okumadan tartisma da olmaz. Olamaz. Her konu tekrar tekrar islenmemeli. Sadece anlamak isteyene cevap verebilirim.
                      "interbekir" kardeşim, alıntı yaptığın cevabımı, ben "kenzz" rumuzlu arkadaşın kendi bahçesinin 1000 m2 civarında ve taşsız olduğunu söylediği için o şekilde cevapladım. herhangi bir polemik - tartışma vs peşinde değilim. zaten bu topiğin başında ikinci mesajımda da belirttiğim gibi başlığı açma amacım çapa makineleri hakkında bilgi sahibi olmak, kullanan arkadaşlardan makinelerin + ve - lerini öğrenmek ve benim gibi merak edip sorularına cevap bulamayanların öğrenmelerine vesile olmaktı. sanırım bunu başardım.
                      sizinde dediğiniz gibi herkes istediğini almakta kullanmakta hürdür. gerçekten zaman en iyi öğreticidir. zira ben makineyi sadece kendi işim için değil başkalarına da kullandığım için bana küçük gelmeye başladı. eğer elimdekini satabilirsem 32m almayı düşünüyorum. belki bir süre sonra o bile ufak gelir. hepimiz bilirizki merdiven basamak basamak çıkılır.......

Comment

en yakın zaman da bir de bayisine gidip bakacagım gerçi onların söyledigine pek itibar etmem ama çünkü ürünü satabilmek amaçları internet alışverinle bayi arasında fiyat farkı varmıdır acabag kesin vardır gibime geliyor bunu yaza dogru alsak malum artık bahçeyi kazdık fiyatı pahalanırmı acabag çapa sezonu geldiginde 22m benzinli yada 21m dizel almak istiyorum tabi honda motorlu olacak bu kadar arştırmadan sonra inşallah yüzümüzü kara çıkarmaz

Comment

interbekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          6-7 HP lik bir diesel sanzimanli capalama makinasi isinizi görür. Tabii toprak tavini kacirmadan. Kaz ayagi veya pulluk , makina 4 x4 olmadan mümkün degil. Benzinli olanlar 200 - 300 M2 icin yeter. Fazlasina degil.
                          Benzinli modellerin 200-300 metrekare yerde kullanımı tamamen yanlıştır. Makine arkasındaki insanın yapabileceği kadar iş yapar.10 dönüm arazide benzinli çapa makinesi kullanımını gördüm bizzat. Dizel makine ile iş yapmak zordur insanı yorar özellikle vibrasyonu yüksek ve vibrasyonu emecek malzemenin kullanılmadığı Çin malları perişan eder..

Comment

antarac 200 3000 tl civarı taral 22m ise 2700 tl 300 tl fark var degermi bu farka özellikleri hemen hemen aynı

Comment

antarac 200 3000 tl civarı taral 22m ise 2700 tl 300 tl fark var degermi bu farka özellikleri hemen hemen aynı

taral 22 m i tavsiye ederim.....

Comment

bugün taral bayisine gittim sözde taral bayisi ama taral marka olarak hiçbir şey yok ece diye bir çapalama vardı onu met ede ede göke çıkardı yok hepsi aynı fabrikada yapılıyomuşta gibi şeyler taral 22m gelirmi diye sordum mart nisan gelir dedi oda şüpeheli 22m nekadar birşey odugunu merak ettim dükkandaki ece çapalama gözüme baya büyük geldi taral inşallah okadar büyük degildir ece olanada 1850 tl dedi honda motorluymuş ama ben hiç bir yerinde honda yazısı göremedim

Comment

Working...
                                X